Fire stadier af Epstein-Barr virus

Første stadie:

Når man smittes første gang med EBV, eller bliver født med det, går virussen i blodbanen, hvor den mest holder sig inaktiv.

Man føler dig sandsynligvis ikke syg, men oplever måske symptomerne ugidelighed, let træthed og øget modtagelighed for influenza, forkølelse, ørepine, ondt i halsen.

Hos personer med et robust immunsystem kan virussen forblive på dette stadie resten af livet og volder kun få problemer, f.eks rygsmerter og lign.

Andet stadie:

Er man i en periode særlig udkørt, kan EBV vågne op og udvikle sig til andet stadie, som begynder med mononukleose. Optræder ofte hos studerende, der går sent i seng, måske fester med meget alkohol og spiser usundt, samtidig med at de skal klare et krævende studie.

Mononukleose fås oftest som barn eller ung, men kan også smitte senere i livet. Ofte i så mild grad at det ikke bliver diagnostiseret. Andre er syge af det i måneder med ondt i halsen, feber, hovedpine, udslæt. Immunsystemet har spottet virus, og kæmper for dig.

Dit immunsystem angriber ikke DIG, men den virus der er en trussel for dit helbred.

I anden fase af andet stadie trækker virus sig ud af blodbanerne og slår sig ned i et eller flere organer. Kampen ebber ud, mens virus venter på nye aktiverende faktorer. Den ender i leveren, fordi den som filter for kroppen indeholder toksiner som kviksølv, dioxiner, usunde fedtstoffer, medicinrester, gifte mm., som alle fodrer virus, som formerer sig.

Symptomerne herpå kan være træg, langsomt fungerende lever, vægtøgning, at føle sig træt og apatisk, mental uklarhed.

EBV i leveren kan forårsage forhøjet glukoseindhold i blodet, type 2-diabetes, forhøjet kolesterol, hepatitis A, B, C og D, fibrose og inflammation i leveren, overfølsomhed over for fødevarer. Også nedsat syreproduktion i mavesækken der kan medføre oppustethed, forstoppelse, fordøjelsesbesvær.

På dette stadie er virus ofte trængt ind i milten og måske forplantningsorganerne. EBV i milten vil med tiden give inflammation i organet. Resultatet er en forstørret milt, og andre forstyrrelser som kan give en fornemmelse af hævelse eller ømhed i venstre side af kroppen, lige under ribbenene.

Samtidig kan EBV i en kvindes forplantningsorganer medføre fertilitetsproblemer, fibromer, graviditetskomplikationer mm. Hos mænd angriber EBV ofte prostata, hvor det kan resultere i kræft.

Anden fase kan vare fra få måneder til mange år. Virus formerer sig og venter på, at en trigger dukker op –det kan være personen oplever dyb sorg, kommer til skade, får ny medicin i særlig høj dosering, skilsmisse, sygdom. Virus opsnapper den ekstra mængde stresshormon –en livret- og er klar til at indtage sit næste mål.

Tredje stadie: Skjoldbruskkirtelstadiet

Virus er nu igen meget aktiv og fylder leveren med toksiner, der løber ud i det lymfatiske system og blodbanen. De forvirrer den beskyttelse der er omkring skjoldbruskkirtlen, så virus kan indtage denne. Mens dette står på, vil personen ofte have ondt i halsen, hovedet og opleve træthed mm.

Mens virus borer sig ind i kirtlen, er den stadig til stede i organerne og forårsager problemer som træghed eller fedtophobning, nedsat fertilitet, hjertebanken, fordøjelsesbesvær, mental uklarhed mm. Oveni skal organerne rense blodet for alle de affaldsprodukter virus udskiller. Dermed bliver de i 3.stadie mere overbelastede end nogensinde.

Virus i skjoldbruskkirtlen kan give symptomer som lavt / højt stofskifte, voldsom træthed, hjertebanken, oppustethed, konfusion, hedeture, nervøsitet, søvnproblemer, diverse smerter, ondt i halsen, let feber, prikken og følelsesløshed i arme og ben, tyndere hår, skøre negle, tør hud og svimmelhed mm.

Når virus flytter fra leveren til skjoldbruskkirtlen, kan der udvikles cyster og knuder. Det kan være i brystet, halsen, omkring hjerte og lunger eller på selve kirtlen. Det kan være godartede eller udvikle sig til kræft.

EBV udvikler sig yderligere, når der er stresshormoner, som ved en skilsmisse, dødsfald, eller andet voldsomt. Det kan også være når der er meget ”foder” f.eks. en ostemad for meget, mange æg eller fastfood. Den samler kræfter til at nå sit endelige mål, centralnerve systemet.

Det er stadig muligt at standse, modvirke processen, inden den udvikler sig yderligere.

Fjerde stadie: Andre symptomer melder sig

Mens EBV stadig volder problemer fra tidligere stadier, begynder den nu også at beskadige nervesystemet.

Sygdomme som fibromyalgi, kronisk træthedssyndrom, leddegigt, tinnitus, svimmelhed, Mènières sygdom -svimmelhed og balanceproblemer, lungefibrose, cystisk fibrose, bindevævssygdomme, sarkoidose, uro i benene, dissemineret sclerose er eksempler på den ravage, EBV i fjerde stadie kan forvolde, -fysisk såvel som følelsesmæssigt og uanset alder.

Personen kan føle sig eller blive stemplet som skør, doven, eller fuld af vrangforestillinger. Blodprøver, røntgen, MRI- og CT-scanninger kan ikke stille diagnosen. Både læger, venner, familie kan have svært ved at støtte en person, som ikke kan få en forklaring på, hvorfor vedkommende ikke kan fungere normalt.

Selvom personen inderst inde ved, at vedkommende aldrig ville opfinde deres forskellige symptomer, kan de begynde at tvivle på sig selv og deres dømmekraft.

Men det handler om, at neurotoksiner fra virus strømmer ud i blodbanen og videre til hjernen, hvor de forstyrrer neurotransmitterne. Der opstår inflammation af nerverne i hele kroppen. Forværring af den mentale uklarhed, hukommelsestab, konfusion, depression, nervøsitet, migræne, ledsmerter, nervesmerter, hjertebanken, pletter i synsfeltet og sløret syn, uro i benene, ringen for ørerne, søvnløshed, dårlig sårheling, eksem og psoriasisgigt, leddegigt, lupus, og meget mere.

EBV stræber efter at nedsætte kroppens tempo, så kroppen ikke får den tilstrækkelige mængde ilt. Det gør det lettere for EBV at sprede sig. Fed kost reducerer iltindholdet yderligere og bedrer vilkårene for virus.

Der er allerede dukket varianter af EBV op, som oftest rammer børn og unge. HLH er et eksempel -hæmofagocytisk lymfohistiocytose.

Test og behandling af Epstein-Barr virus – læs mere her

 

Online foredrag

På Zevio.com kan du finde mit oplæg “Lider du af Epstein-Barr virussen uden at vide det?”

Klik her og se online foredraget

I mit webinar lærer du:

  • Hvad Epstein-Barr virus er
  • Hvordan Epstein-Barr virussen angriber kroppen
  • Hvordan du genindtage din krop med bl.a. healing

 

Foredrag om Epstein-Barr virus

Er I en gruppe, forening eller virksomhed, der ønsker en dybere forståelse af og viden om EBV, kommer jeg gerne og fortæller om mine oplevelser og videregiver mine erfaringer omkring Epstein-Barr virus. Prisen taler vi om.

 

Kontakt

Åse Presna Slot Thing
Ny Himmelbjergvej 1, 8680 Ry
Tlf. 8626 2539 / Mobil 2252 5356
E-mail kan sendes fra “Kontakt” siden

Hjem

Ring op

Send email

Kontakt os